Tematrio: personliga pronomen

Lyran har en ny tematrio: titlar med personliga pronomen!

1. Första person, singular: Jag, En av David Levithan. En mycket intressant ny bekantskap! Recension kommer så småningom. En bok som sätter frågan om identitet i fokus. På ett mycket originellt sätt.

2. Andra person, singular: Until I find you av John Irving. Om tatueringar och förlorade fäder. Inte en av Irvings bästa men inte heller den allra sämsta (för det är Cirkusens son).

3. Tredje person, singular: Hon älskade av Helena Henschen. En dramatiserad biografi, kan man väl säga. En dokumentär fast i romanform om kvinnofrigörelse, Sveriges nittonhundratalshistoria ur det lilla och ganska stora perspektivet samtidigt. Om Sigrid Thiel, rebellisk dotter och intellektuell människorättskämpe.

Mycket nöje!

24 reaktioner till “Tematrio: personliga pronomen

 1. Snygg trio, med första, andra och tredje person singularis i titlarna. Den första blir jag mycket nyfiken på att läsa. Den andra tror jag jag hoppar över och den tredje har jag läst. Det var intresseväckande läsning och jag tycker det är sorgligt att Helena Henschen inte hann skriva fler böcker. Hon dog ju hastigt för några år sedan, bara 71 år gammal.

  Gilla

 2. Jag har inte läst någon av dessa, men alla tre författarna är bekanta. Måste kika närmare på dem någon gång 🙂

  Gilla

 3. Läste I skuggan av ett brott i somras. Letar efter Hon älskade på loppis/second hand. Verkligen synd att Henschen inte hann skriva fler böcker.

  Gilla

 4. Hon älskade hade jag glömt av att jag faktiskt hade läst. Tack för den påminnelsen, en riktigt bra bok! Jag, En hade jag i min trio också. Den är så alldeles extra.

  Gilla

 5. Härligt svar! Jag,En har jag med läst och gillat väldigt mycket. Den tredje boken åkte upp på min Vill-läsa lista, tänk om man nu bara kunde hitta mängder av tid till att läsa allt man vill läsa!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s