Tematrio: vårtecken

Lyran struntar i böckerna och frågar idag efter tre vårtecken vi sett.

Vårtecken, det vete tusan. Idag snöade det hos oss. Fake weather. Sad.

Men visst, tranorna har just återvänt, tussilagon blommar och en hel flock med flugor surrar förvirrat runt komposten i trädgården.

Och apropå det, på Tranans förlag kan man köpa Chinua Abebe, Allt går sönder, ett nigerianskt perspektiv på när de europeiska missionärerna började ställa till storskaligt elände i Afrika.

Tussilago Farfara är det latinska namnet på den lilla gula blomman, det kanske för tankarna till Barack Obamas intressanta självbiografi Min far hade en dröm. Tänk, när USA hade en intellektuell och skrivkunnig president istället för en despotisk treåring! Det var tider det. Läs boken, den är mycket välskriven.

Och den som har för många flugor i komposten kan med fördel läsa till sig inspiration i Fredrik Sjöbergs roliga kåserisamling Flugfällan.

Om nu bara snön försvann också vore jag mycket tacksam.

10 reaktioner till “Tematrio: vårtecken

 1. Träffsäkert som vanligt, rolig trio. \”Min far hade en dröm\” har jag läst och rekommenderar också alla att läsa, en mycket bra, intressant och välskriven biografi. Vilka enorma kontraster till presidenter, Obama vsv Trump…

  Gilla

 2. Vi har blivit av med snön i Göteborg, tack och lov. Jag slutade gilla snö i tidiga tonåren nån gång. Tussilago var mitt bästa vårtecken när jag var liten, då visste jag att våren var igång på allvar.Allt går sönder är en mycket bra bok.

  Gilla

 3. Känns som att din vår har avancerat snabbare än min, trots allt. Har varken sett tussilago eller flugor! Och nu när jag skriver detta är hela trädgården vit av snö… (men det verkar ju även ha drabbat er). Positivt dock att det håller undan fästingarna ett tag till!

  Gilla

 4. Jag trodde på våren när jag svarade på trion eftersom solen sken så fint, ett par minuter senare började det hagla, nu skiner solen igen men nu är det snöblandat regn istället… Underbara vårväder!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s