Kiss kiss

Jag läste om en gammal favorit ur bokhyllan: Roald Dahls novellsamling Kiss kiss med elva hemska små berättelser för vuxna. Det är ganska makabert, en hel del små ljuva mord och flera bittra, misslyckade äktenskap där parterna till slut hämnas gruvligt på varandra.

Bland höjdpunkterna finns Parson’s pleasure om en antikhandlare som är fantastiskt slug när han lurar av folk deras dyrgripar. Lite för slug, faktiskt – han lyckas övertyga en man om att sälja den extremt värdefulla gamla byrån han har för bara tjugo pund. Medan han går ut för att köra fram bilen tänker säljaren att det inte är värt att anstränga sig för att trixa ut en så billig skruttbyrå genom den smala dörren och tar fram en yxa…

Pig är otäck på ett alldeles särskilt sätt. En ung pojke växer upp som vegetarian med sin faster men hamnar till slut i storstan, alldeles för naiv och oskyldig för sitt eget bästa. Han blir omedelbart blåst på alla sina pengar, upptäcker hur smaskigt det är med bacon och får därefter en lite för närgången rundtur i ett riktigt skumraskslakteri.

Men min favorit är nog ändå The way up to heaven om en äldre dam som plågats av sin mobbare till man ett helt äktenskap – och till sist får en alldeles särskild chans att ge igen. Härligt hemsk och rolig.

Djurskadeindex – varning!

2 reaktioner till “Kiss kiss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s