Högt vatten

Ännu ett typiskt fall av omläsning p.g.a. deckardemens: jag tyckte Taken at the flood av Agatha Christie lät obekant men när jag väl började läsa insåg jag snabbt att den här har jag nog läst minst två-tre gånger tidigare i livet.

Stenrika George Cloades har just gift om sig – familjen har inte ens hunnit träffa nya unga hustrun – när han dör i ett bombanfall under blitzen. Släktingarna blir mycket besvikna, för det betyder att de inte ärver ett korvöre. Frun får alltihop! Stackars förvirrade Rosaleen Cloade styrs med järnhand av sin bror. Men så dyker det upp en främmande man som säger sig kunna bevisa att Rosaleens förre man fortfarande är i livet. Och isåfall ärver hon inte alls Georges förmögenhet… Synd bara att främlingen omedelbart blir mördad och Poirot måste kallas in för att reda ut härvan.

Intrigen är mycket klurig och rolig och släktingarna som försöker komma över farbrorns arv är fantastiska. Det enda jag inte gillar är slutet, där systerdottern Lynn gör helt fel val. Hon har notoriskt dålig smak när det gäller karlar och kommer inte bli lycklig där hon hamnar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s