Tisdagstrio: Halloween

Spökstämning i Ugglan&Bokens tematrio!

Jag läste nyligen en mycket udda spökberättelse: Black water sister av Zen Cho. Malaysiskt HBTQ-tema för unga vuxna, om generationsöverskridande konflikter och med en mycket uppfriskande blandning av nytt och gammalt. Jess mormor dör, men mormorn har oavslutade affärer och flyttar helt sonika in i Jess huvud – och ställer till med en hel del trubbel.

Kyrkogårdsboken av Neil Gaiman är underbar. Den handlar om några mycket snälla spöken som adopterar en pojke för att rädda honom undan en mördare. Jag önskar att den här boken hade funnits när jag var tolv år gammal, men som tur är funkar Gaimans böcker alltid för vuxna också.

Och om du inte har börjat läsa Shirley Jackson ännu så är det sannerligen på tiden. Allt hon skriver är fantastiskt! Till exempel klassikern Hemsökelsen på Hill House från 1959. En grupp modiga människor försöker utforska ett mycket hemsökt hus, men huset har egna planer. Åhåhå jag får mysrysningar bara av att tänka på den här boken…

20 reaktioner till “Tisdagstrio: Halloween

 1. Jag har bara läst Shirley Jackson i din trio och jag håller faktiskt just nu på med en av hennes andra, Vi har alltid bott på slottet. Den gillar jag mycket mer än Hemsökelsen på Hill House.

  Gilla

  1. Ja! Den är jättejättebra, kanske hennes bästa. Men Hill House kändes mer halloweenig till trion

   Gilla

 2. Jag läste en annan bok av Zen Cho som jag verkligen gillade, få se nu, den hette Sorcerer to the Crown. Och nu påminner du mig om att jag verkligen borde läsa mer av henne!

  Gilla

  1. Jag ÄLSKADE Sorcerer to the crown! Nej vad säger jag, jag har älskat varenda bok av Cho. Oväntat extra allt.

   Gilla

  1. Ja, det är något med Shirley Jackson. Och Hill House är både väldigt kuslig och bitvis mycket rolig (spökjägartanten!), mycket underhållande.

   Gilla

 3. Åh, jag älskar både Kyrkogårdsboken och Hemsökelsen på Hill House! Black Water Sist blir jag nu ännu mer nyfiken på. Nästa år ska jag definitivt läsa den.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s