Tisdagstrio: tunna böcker

Ugglan&Boken frågar efter tunna böcker. Här ett par tips för den med ont om tid:

Andrew Kaufman, The tiny wife (9mm). En samling småberättelser om till synes väldigt udda människor. Skruvat och med mycket undertext. Rolig-sorgligt och lagom knasigt.

Véronique Tadjo, Queen Pokou (6mm). En klassisk dilemmasaga från Elfenbenskusten, berättad med modern touch. Drottning Pokou måste leda sitt folk till frihet och säkerhet, men en farlig flod ligger mitt i vägen. Enligt legenden offrar Pokou sin son i utbyte mot att resten av hennes folk får passera i trygghet, men i Tadjos version är det mer komplicerat och vi får både mer bakgrundsberättelse och flera alternativa slut. Vad hade hänt om..? Mycket intressant.

Chimamanda Ngozi Adichie, Vi borde alla vara feminister (5,5mm). En enkel liten debattskrift om något som borde vara självklart men tyvärr inte är det, i alla fall inte för alla och överallt. Klart och tydligt förklarat.

Ps. från imorgon blir det julkalender på bloggen, ett litet julkryss på litteraturtema. Häng med, vetja!

17 reaktioner till “Tisdagstrio: tunna böcker

  1. Vill läsa texten av Chimamanda Ngozi Adichie, som brukar skriva tänkvärda texter. Jag gillar skruvade berättelser så Kaufman är given och dilemmasagan verkar bra. Kul med julkalendern. Jag hänger på ditt julkryss!

    Gilla

  2. Kaufmann har jag läst en annan bok av men gillade inte den. Men Chimamanda Ngozi Adichies bok skulle jag kunna tänka mig

    Gilla

  3. Vi borde alla vara feminister kom nästan med på min lista också. En bra bok! Kaufman undrar jag om det är samma som jag hade med. I så fall har han skrivit fler tunna böcker!.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s