Tematrio: Inte, Icke, Nej, Njet

Attans! Ugglan&Boken har redan tagit mitt första val Jag heter inte Miriam. En utmärkt, utmärkt bok!

Så jag väljer följande istället:

Kazuo Ishiguro är alltid ett säkert kort. Läs Never let me go om en internatskola i ett sci-fi parallell-universum där kloning och organtransplantation är två vetenskapsgrenar som drivits till fulländning med förfärliga/fantastiska resultat. Läs den! Bara gör’t!

En bok jag var otroligt fascinerad av i tonåren men som nog inte håller för omläsning är Betty Mahmoodys spektakulära Inte utan min dotter. Idag skulle jag ha många fler frågor, inte minst nu när jag vet att det var en amerikansk proffspökskrivare med i spelet.

Under min Harlan-Coben-period lyssnade jag bland annat igenom både Släpp inte taget (rätt bra) och Berätta inte för någon (fullständigt orimlig). Kanske också Ingen andra chans (rätt bra) gills som en slags negation i titeln? Coben skriver enligt ett standardrecept av patetisk machoman som råkar ut för spektakulär katastrof – poliser som har en bov någonstans i teamet – fantastiska lönnmördarduos med extra allt – oskyldiga människor blir misstänkta och råkar illa ut. När det är bra blir det väldigt underhållande. När det är dåligt blir det jättejättedåligt.

Annons

11 reaktioner till “Tematrio: Inte, Icke, Nej, Njet

  1. Never Let Me Go och Inte utan min dotter har jag både läst och sett filmatiseringar av. Jag har läst en annan Coben bok, Inte ett ord.

    Gilla

  2. Never let me go har jag bara sett som film och den var fantastiskt bra. Så bra att jag faktiskt har köpt boken, som då ännu inte är läst. Inte utan min dotter har jag ju läst, det gjorde ju alla på den tiden. En riktigt ruggig historia. Coben håller jag med om, han är väldigt ojämn.

    Gilla

  3. Har bara sett Never let me go som film, men den gillade jag. Har läst annat av Ishiguro som jag verkligen tyckt om, och blir nu påmind om att jag fortfarande inte läst hans två senaste. Det kanske är dags nu.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s