Tre kalla!

Ugglan&Bokens triotema är idag köld och kyla i boktitlar.

Läs till exempel Vladimir Sorokin, Snöstormen. En mycket rysk, mycket bisarr liten dystopisaga. En doktor måste leverera ett viktigt vaccin genom en snöstorm. Kanske finns det någon slags zombies. Definitivt finns det folk (och hästar) i oerhört olika storlekar. Den är fantastisk, läs den.

Gulligare men inte så rar att den inte är läsvärd: Toshikazu Kawaguchi, Before the coffee gets cold. Ett litet kafé ger sina kunder en unik möjlighet att ta små, små skutt i tiden. Naturligtvis inte riskfritt. Om att ta vara på tiden man får, om vad man ångrar i livet och om möjligheten till en andra chans. Feelgood, ja. Men ändå en bra bok.

Terry Pratchett, Wintersmith innehåller bland mycket annat den unika karaktären Horace. Horace är en skotsk ost och du vill INTE stöta dig med Horace. I övrigt handlar boken om unga häxan Tiffany som råkat lura ut vintern på friarstråt. Vintern ska inte vara ute på friarstråt, vintern ska vara en årstid, men det glömde hen. Terry Pratchett är obetalbart knasig och underbar.

Annons

10 reaktioner till “Tre kalla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s