Asperger-Agaton Sax: de extrovertas tyranni (men inte läsbart)

Sofia Rutbäck Eriksson skriver högljutt och färgstarkt, om du förstår vad jag menar. Bokframsidorna skriker ”skojigt mordmysterium i lättläst format!”. Men jag lyckades faktiskt inte lyssna färdigt.

Mord överbord handlar om Herkules Persson, änkling och försäkringshandläggare i asperger-spektrat. Han tvingas iväg på en kryssning av sin käcka bonusdotter, ”för att piggas upp”. Väl ombord trakasseras Herkules av lika frejdigt käcka medpassagerare som inte låter honom vara ifred – inte ens skeppspersonalen har minsta hyfs eller folkvett. Nu ska här umgås och has trevligt och hör sen. Som tur är trillar en av dem snart ner död och Herkules Persson (läs: pastisch på Hercule Poirot eller kanske snarare Agaton Sax) får använda sina autistiska superkrafter.

Det är olidligt.

Annons

En reaktion till “Asperger-Agaton Sax: de extrovertas tyranni (men inte läsbart)

  1. Hahaha! Bara namnet Herkules Persson – så barnsligt uppenbart Hercule Poirot, inte ens förtäckt – räcker för mig. Jag har lyssnat på en julkalender som hon skrivit. Den var också ganska olidlig MEN ändå lyssnade jag klart, för Fredde Granberg gjorde ett sånt fantastiskt jobb med berättandet. Och det var lite myspystrevligt men inte ett dugg läskigt. Maria Lang framstod som en brutal splatterförfattare i jämförelse. Men det går bra för Sofia Rutbäck, kan jag konstatera, så uppenbarligen funkar stilen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s